Category Archives: Egyéb

  • -

A kis Kata

Category:Egyéb

A tánc és én.

Egész életemet meghatározta az a táncóra…

A kis Kata

Kislány voltam, amikor Édesanyám elvitt táncórára. Persze akkor még én úgy mondtam táncolni. Nem tudtam még akkor azt, amit ma tudok, hogy miért is volt az több mint egy sima kis tánci-mánci, hogy miért is volt inkább táncóra, ami jóval többről szólt a sima mozgásnál!

Hogy miért tartom fontosnak és most miért érdemel szót? Mert, szeretném ha tudnád, hogy az azóta eltelt időben is folyamatosan az ott tanultakat alkalmazom életem majd minden területén. 

Egy hastáncóra volt. Imádtam, hogy amikor vége lett az “óvódai munkaidőmnek” tudtam hogy ismét csodás hercegnőnek, igazi felnőtt nőnek fogom magam érezni, ahogy egy palota gyönyörű termében táncolok és mindenki néz és a csodámra jár, tapsolnak és boldog mosoly látszik az arcukon. 

Szóval ezekkel az érzésekkel már reggel összeszedtem a csodás kis dolgaimat amit mindenképp fel akartam venni, viselni. A kis karkötőmet, gyűrűmet, amit a vásárban választottam magamnak, a mesésen csillogó ruhácskámat aminek a szoknyája, nahát az aztán… ahh… tényleg hercegnői volt.  Szóval betett mindent a kis külön erre a célra rendszeresített táskába, a táncos táskámba. 

Az órákon nagyon sokat nevettünk, pörögtünk, forogtunk, lábujjhegyen járkáltunk, mindenféle érdekes és egyben -akkor még nem értettem- furcsa módokon változtatva a lépteket.  Hjaj tényleg boldognak éreztem magam és az is voltam, mert szép volt a környezet és benne szép voltam én is szóval mint a mesében. És minden annyira más volt, mint bárhol máshol.

Amit még nem mondtam hogy az igazán különleges az az volt, hogy a tánctanárom egy férfi volt, azaz akkor egy bácsi. És őrá másként tudtam felnézni, mint más bácsikra, illetve mint apura. De hasonlót éreztem, mint amikor hazaértem és apu jött és átölelt és játszottunk. Szóval mindig biztonságot és – ma már tudom- szeretetet éreztem. És hogy még mit azt a végén szeretném elmondani.

Egyszer csak a tánctanár bácsi behozott egy szőnyeget és azt mondta üljünk rá, hogy elkezdhessünk repülni a csodák világában. Jaj ez nagyon izgis volt, hajlottunk jobbra és balra, kinéztünk képzeletbeli tornyokra, elhaladtunk felettük és visszanéztünk rájuk, leszálltunk különleges tájakon és vissza felrepültünk, tovább más különleges helyekre. Persze, mindvégig a tükör előtt voltunk látva magunkat és közben a képzelet szárnyán repültünk a varázsszőnyegen, egy varázslatos zenére.  Talán ez most nem hangzik olyan különlegesnek, nekem viszont örökre az maradt. Emlékszem hogy milyen hihetetlenül nagyszerűen éreztem magam akkor és utána, és olyannyira, hogy ez egy igazán meghatározó élmény maradt számomra.

Hiába mentünk haza, az óra után benne maradtam az élményben, és úgy éreztem teljesen más minden mint előtte. Onnantól kezdve, bármikor is ért bármilyen kihívás, egészen a jelen pillanatomig azt a gondolatot használtam, használom, és a benne lévő érzéseimet, hogy megoldjam a helyzetet amit az élet elém állít! 

Mindig arra gondolok hogy egy csodavilágban a repülőszőnyegen áthidalom a problémát és mindig van mindenre megoldás! Nekem működik.

Szóval ezt adta a táncóra és a tanárom, amiért mindig hálásan gondolok rá. Köszönöm!

Megtanultam, hogy egy csoda vagyok és egy csodás “nagybetűs” Nő, Csodás Nő, Hercegnő ! Megtanította hogyan kell szeretnem magamat és hinni magamban, mindig és mindenkor.

0

  • -

Táncoljunk SZENVEDÉLLYEL!

Category:Egyéb

SZENVEDÉLY TÜZE!Legyél lendületben a SZENVEDÉLY TÜZÉVEL!


Mozgás tabuk nélkül… mindent el tudsz érni, ha jó módszerekkel és vidáman tanulsz!

Amikor a SZENVEDÉLY MOZGAT, akkor minden megváltozik!

És mi történik veled a tánc során?

A zene, a mozgás, a jó hangulat, és még számos összetevő elkezd dolgozni Benned, és az EUFÓRIA felé visznek!

A magadba vetett hited, önbizalmad, a stressz kezelésed, a megéléseid, saját magad mégjobb elfogadása,  “Királynői“, “Istennői” minőségbe helyez!!!

Most úgy érzed talán, hogy ez túlzás?

Cseppet sem! EZ VALÓSÁG!

Hogy megtapaszald, válassz egy számodra tetsző táncformát azt ajánlom, jöjj el egy CSOPORTOS órára!


  Csoportos órák


Ha szeretnél egy jó energiáju , vidám hangulatu, inspiráló közösségben táncolni, tanulni akkor NEKED való ez az óratípus! A csoportos órák élménye, a csoporterő hatása nagyon pozitív hatással bírnak!

 


 

   Magán órák

  • Gyorsabban akarsz haladni?
  • Lassabban tudod integrálni a hallottakat?
  • Szereted a kimondottan neked szóló információkat?
  • Kerülöd a tömeges órákat?
  • Egyéni tanítást, koreográfiát szeretnél kapni?


A magánórával gyorsabban és eredményesebben fejlődhetsz.

Tudj meg további részleteket


 

 

 

Tekintsd meg az órarendet!

0

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Ötlet

PRIVÁT TÁNC SZÜLINAPRA, ALKALOMRA: Ajándékozd meg szerettedet, saját táncoddal. PARTI ÓRA, LEÁNYBÚCSÚ, SZÜLINAP, CÉGES BULI: Adj ajándékba, rendeld meg fellépésünket, műsorunkat, vagy egy Party órát! Hívj: +36302897759

Oktatási helyszín

NYÁRON AZ OKTATÁS FOLYAMATOS! Roxy Studio A belvárosban a Tátra utcában a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között.