Táncos mesék

Felvettem egy fűzőt és...

Ragyogó Csinos Nő vagyok, Önbizalmam teljesen új energiát kapott!

Felnőtt Nő vagyok, aki régóta jól élem meg magam. Vagy csak azt gondoltam! Hisz magam sem gondoltam volna, lesz még olyan dolog amit úgy fogok megtapasztalni, hogy az újdonság erejével egy teljesen  új világba helyez!

Reggelente felkelek, megcsinálom a finom reggelimet, megiszom a reggeli kávémat, készítek egy smoothie-t magamnak és nyakamba veszem a napot. A heti rutinomat nem bontotta már meg régóta semmi. Alapvetően jónak, amolyan kiegyensúlyozottnak éreztem magam.

Egyszer csak azt éreztem szeretnék valami különlegességet találni magamnak amivel töltekezni tudnék. 

Alaposan végiggondoltam, mit is szeretnék csinálni. Füleltem, figyeltem ahol csak tudtam, hogy barátnőim, ismerőseim, említenek-e céljaimmal kapcsolatos témát.

Az interneten is nézelődtem minden olyan témában ami szóba jöhetett.

Rátaláltam a táncra, még-meg pont arra amit kerestem. Ez a Burlesque tánc volt.

Egyeztettem és már mentem is órára. Kikapcsolódtam, feltöltődtem, megizzadtam, kifáradtam, éreztem minden porcikámat, nevettünk, táncoltunk, fergetegesen jó volt. Mondanom sem kell, annyira boldog voltam utána, hogy még sütizni is elmentem, hogy megajándékozzam magam! Hisz tettem magamért és ott voltam.

Ez lett a heti órarendem egyik eleme mindkét nap amikor csak menni lehetett. 

Aztán egy idő után, hallgatva a finom inspirálásra és a belső hangomra, izgatottá váltam és megvettem életem első fűzőjét!

Sikítottam az örömtől amikor megtaláltam és nagyon szép! selyem és csipke és zsinórok, kapcsok! Ahh!

És amikor felvettem… még soha nem éreztem ilyet! És nem arra gondolok hogy szorított, hanem arra hogy milyen elképesztően Nőiessé váltam érzetre és kinézetre egyaránt! Szinte szerelmes lettem magamba olyan csinos vagyok benne. De ahogy először megláttam magam a tükörbe, miután sikerült felvennem. A szívem majd kiugrott a csodálkozástól! És az a pici szorító érzés… imádom!

Azóta ezt viselem a táncórákon és még otthon is felveszem amikor táncolok magamnak.

Hamar sikerült teljes tudatossággal viselnem ezt a ruhadarabot, miután az órán pont arról esett szó, hogy “én ragyogok és ez a ragyogás hatja át a ruhát, de van hogy a ragyogást beindítja valami, ez esetben a fűző”.

Azóta ha rajtam van és amikor nincs rajtam, akkor is ugyanúgy ragyogok.

Ragyogó Csinos Nő vagyok, Önbizalmam teljesen új energiát kapott! Már így élem a napjaimat, az új világomat amelyben egy új önmagamat tapasztalom nap, mint nap!

Mindenkinek receptre felírnám a Burlesque táncórákat, ha tehetném!

Köszönöm!

A kis Kata

egész életemet meghatározta az a táncóra

Kislány voltam, amikor Édesanyám elvitt táncórára. Persze akkor még én úgy mondtam táncolni. Nem tudtam még akkor azt, amit ma tudok, hogy miért is volt az több mint egy sima kis tánci-mánci, hogy miért is volt inkább táncóra, ami jóval többről szólt a sima mozgásnál!

Hogy miért tartom fontosnak és most miért érdemel szót? Mert, szeretném ha tudnád, hogy az azóta eltelt időben is folyamatosan az ott tanultakat alkalmazom életem majd minden területén. 

Egy hastáncóra volt. Imádtam, hogy amikor vége lett az “óvódai munkaidőmnek” tudtam hogy ismét csodás hercegnőnek, igazi felnőtt nőnek fogom magam érezni, ahogy egy palota gyönyörű termében táncolok és mindenki néz és a csodámra jár, tapsolnak és boldog mosoly látszik az arcukon. 

Szóval ezekkel az érzésekkel már reggel összeszedtem a csodás kis dolgaimat amit mindenképp fel akartam venni, viselni. A kis karkötőmet, gyűrűmet, amit a vásárban választottam magamnak, a mesésen csillogó ruhácskámat aminek a szoknyája, nahát az aztán… ahh… tényleg hercegnői volt.  Szóval betett mindent a kis külön erre a célra rendszeresített táskába, a táncos táskámba. 

Az órákon nagyon sokat nevettünk, pörögtünk, forogtunk, lábujjhegyen járkáltunk, mindenféle érdekes és egyben -akkor még nem értettem- furcsa módokon változtatva a lépteket.  Hjaj tényleg boldognak éreztem magam és az is voltam, mert szép volt a környezet és benne szép voltam én is szóval mint a mesében. És minden annyira más volt, mint bárhol máshol.

Amit még nem mondtam hogy az igazán különleges az az volt, hogy a tánctanárom egy férfi volt, azaz akkor egy bácsi. És őrá másként tudtam felnézni, mint más bácsikra, illetve mint apura. De hasonlót éreztem, mint amikor hazaértem és apu jött és átölelt és játszottunk. Szóval mindig biztonságot és – ma már tudom- szeretetet éreztem. És hogy még mit azt a végén szeretném elmondani.

Egyszer csak a tánctanár bácsi behozott egy szőnyeget és azt mondta üljünk rá, hogy elkezdhessünk repülni a csodák világában. Jaj ez nagyon izgis volt, hajlottunk jobbra és balra, kinéztünk képzeletbeli tornyokra, elhaladtunk felettük és visszanéztünk rájuk, leszálltunk különleges tájakon és vissza felrepültünk, tovább más különleges helyekre. Persze, mindvégig a tükör előtt voltunk látva magunkat és közben a képzelet szárnyán repültünk a varázsszőnyegen, egy varázslatos zenére.  Talán ez most nem hangzik olyan különlegesnek, nekem viszont örökre az maradt. Emlékszem hogy milyen hihetetlenül nagyszerűen éreztem magam akkor és utána, és olyannyira, hogy ez egy igazán meghatározó élmény maradt számomra.

Hiába mentünk haza, az óra után benne maradtam az élményben, és úgy éreztem teljesen más minden mint előtte. Onnantól kezdve, bármikor is ért bármilyen kihívás, egészen a jelen pillanatomig azt a gondolatot használtam, használom, és a benne lévő érzéseimet, hogy megoldjam a helyzetet amit az élet elém állít! 

Mindig arra gondolok hogy egy csodavilágban a repülőszőnyegen áthidalom a problémát és mindig van mindenre megoldás! Nekem működik.

Szóval ezt adta a táncóra és a tanárom, amiért mindig hálásan gondolok rá. Köszönöm!

Megtanultam, hogy egy csoda vagyok és egy csodás “nagybetűs” Nő, Csodás Nő, Hercegnő ! Megtanította hogyan kell szeretnem magamat és hinni magamban, mindig és mindenkor.

 

Hát erre nem gondoltam

Be kell lássam szeretem ha néznek...

Hamarosan…

 

0
Follow
Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Ötlet

PRIVÁT TÁNC SZÜLINAPRA, ALKALOMRA: Ajándékozd meg szerettedet, saját táncoddal. PARTI ÓRA, LEÁNYBÚCSÚ, SZÜLINAP, CÉGES BULI: Adj ajándékba, rendeld meg fellépésünket, műsorunkat, vagy egy Party órát! Hívj: +36302897759

Oktatási helyszín

NYÁRON AZ OKTATÁS FOLYAMATOS! Roxy Studio A belvárosban a Tátra utcában a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között.